Centrum prasowe

Informacje korporacyjne

Nowy dyrektor marketingu Coca-Cola Poland Services

Od 1 stycznia 2009 r. Roel Annega objał stanowisko dyrektora marketingu Coca-Cola odpowiedzialnego za region Europy Północnej i Centralnej, obejmujący Polskę, kraje nadbałtyckie, Czechy i Słowację.

Na nowym stanowisku Roel Annega będzie odpowiadał za tworzenie strategii marketingowej mającej na celu zbudowanie silnej pozycji Coca-Coli jako firmy oferującej pełne portfolio napojów bezalkoholowych.

Roel Annega rozpoczął pracę w Coca-Coli w 1997 roku jako dyrektor marketingu na Belgię i Luksemburg. Od tego czasu zdobywał doświadczenie w różnych krajach pracując na wielu stanowiskach o rosnącym stopniu odpowiedzialności takich jak: dyrektor marketingu na Irlandię/Irlandię Północną, dyrektor generalny Coca-Cola w Norwegii, dyrektor ds. nowych napojów na region krajów nordyckich.

Od września 2006 do stycznia 2008 pracował w niemieckim oddziale Coca-Cola na stanowisku dyrektora marketingu napojów niegazowanych, przyczyniając się do spektakularnego sukcesu marki herbaty mrożonej Nestea.

Przed rozpoczęciem kariery w Coca-Cola, Roel Annega pracował w Baar Dairy, holenderskiej firmie należącej do Bel Group, a następnie przez osiem lat w Nestle Holandia.

Roel Annega pochodzi z Holandii, jest żonaty oraz ma trzech synów. Pasjonuje się sportem, a w szczególności pilką nożną i jazdą na nartach.