Świąteczna atmosfera powoli udziela się wszystkim. Z pewnością podgrzeje ją ogólnopolska trasa kultowych ciężarówek Coca-Cola! Przecież bez nich święta nie były tym samym. Już 5 grudnia wyruszą na polskie drogi od morza do Tatr. Aż do 20 grudnia fani świąt i konsumenci Coca-Cola będą mogli osobiście wziąć udział w eventach w ramach Świątecznej Trasy Ciężarówek Coca-Cola.

Marzenia się spełniają! Najradośniejsze ciężarówki na świecie tej zimy zawitają do Polski i odwiedzą miasta od Bałtyku do Tatr. Razem z nimi do każdego miejsca przyjadą także liczne atrakcje i ogrom zabawy.

Ciężarówki wyruszą z dwóch różnych miejsc w Polsce by zrobić postoje w 18 miastach. Na trasie znajdą sie m.in: Gdynia, Warszawa, Ełk, Łomża, Białystok, Łódź, Kielce, Bochnia, Myślenice, Nowy Targ, Zakopane, Lublin, Zamość, Rzeszów, Kalisz, Piotrków Trybunalski, Skarżysko Kamienna i Kraków.

W trakcie postoju Coca-Cola zaprasza wszystkich do odwiedzin - na przybyłych gości czekają liczne aktywacje, takie jak: konkursy, koncerty na żywo znanych i lubianych artystów, pokój Świętego Mikołaja, z którym każdy będzie mógł zrobić sobie zdjęcie, namiot zabawy, gdzie będzie można wspólnie z najbliższymi przygotować samodzielnie wyjątkowe ozdoby choinkowe. Świąteczna Trasa Ciężarówek Coca-Cola odbywa się pod hasłem tegorocznej kampanii marki „Podaruj Radość”. Drobna pomoc, czy wspólnie spędzony na dobrej zabawie czas, tak niewiele trzeba by podarować komuś odrobinę radości i wyczarować szczery uśmiech na jego twarzy. I właśnie do takiej  postawy zachęca nas Coca-Cola

- Czerwone ciężarówki Coca-Cola to już swoisty symbol Świąt. Dla wielu ludzi pojawienie się reklamy z ich udziałem oznacza początek przygotowania do tego najradośniejszego okresu w roku. Wiemy ile uśmiechu na twarzach wywoływał ich przejazd po Polsce kilka lat temu. W tym roku w myśl idei #PodarujRadosc także i tym razem pragniemy obdarować wszystkich odrobiną szczęścia. To może być choćby fantastycznie i wspólnie spędzony czas. A taką okazję na pewno dają przygotowane wokół trasy atrakcje – podkreśla Ania Jakubowski, Dyrektor Operacyjna Coca-Cola na Polskę i kraje Bałtyckie.

Świąteczna Trasa Ciężarówek Coca-Cola rozpocznie się:

• trasa nr 1 -  5 grudnia od wizyty w Gdyni
  • trasa nr 2 - 6 grudnia od pojawienia się na jednym z największych jarmarków świątecznych w Polsce – na Stadionie Narodowym w Warszawie

Śledź trasę ciężarówek na stronie http://www.ciezarowkacocacola.pl oraz na Facebookowym wydarzeniu Świąteczna Trasa Ciężarówek Coca-Cola.

Za koncepcję i realizację akcji oraz działania digital odpowiada agencja Next. Kreacja mediów i dużych formatów - McCann WorldGroup. Zakup mediów - dom mediowy MediaCom, przygotowanie materiałów BTL agencja Fortis. Obsługa PR – Rc2 Raczkiewicz-Chenczke Consultants, obsługa eventowa Pankreator, cykl eventów w sieciach handlowych - Momentum.

System Coca-Cola w Polsce reprezentują firmy Coca-Cola Poland Services Sp. z o.o. oraz Coca-Cola HBC Polska. Coca-Cola Poland Services to spółka-córka The Coca-Cola Company, właściciela wiodących marek napojów bezalkoholowych, obecnych w ponad 200 krajach świata. Coca- Cola HBC Polska to oddział Coca-Cola Hellenic Bottling Company, będącej pod względem sprzedaży drugim na świecie rozlewcą napojów The Coca-Cola Company, docierającym do ponad 560 milionów konsumentów. Wśród marek firm dostępnych na naszym rynku figurują: Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola Zero, Cherry Coke, Fanta, Sprite, Lift, Kinley Tonic, napój izotoniczny Powerade, soki, nektary i napoje owocowe Cappy, naturalna woda źródlana Kropla Beskidu i woda mineralna Multivita z ujęcia Kropla Minerałów, napój energetyzujący Burn oraz herbaty mrożone Nestea.  Firmy z systemu Coca-Cola są liderem na polskim rynku napojów bezalkoholowych i zatrudniają ponad 2 700 osób. Od 1991 r. firmy te zainwestowały w Polsce ponad 500 milionów dolarów.

DODATKOWE INFORMACJE:

Coca-Cola Poland Services:
Iwona Zaczek
Public Affairs & Communication Manager
E-mail: izaczek@coca-cola.com

Rc2 Raczkiewicz Chenczke Consultants:
Agata Kalińska
Brand Communication Director