Polskie wybrzeże nie jest pierwszym miejscem, które przychodzi do głowy kiedy myśli się o pływaniu na desce po wielkich falach. Tymczasem raz na jakiś czas sztormy szalejące na Bałtyku sprawiają, że właśnie u nas panują doskonałe warunki do surfowania.
Jednym z takich wyjątkowych dni był miniony wtorek, kiedy koło Władysławowa rozegrano dwie imprezy, których uczestnicy rywalizowali na falach - Polish Surfing Challenge, czyli mistrzostwa Polski w surfingu i kitesurfingowy Władek Wave Jam.

Warunki jak na Bałtyk były imponujące, fale sięgały nawet 3 - 4 metrów. Niestety mocny wiatr wiejący do brzegu sprawiał, że na wodzie panował spory bałagan i było naprawdę bardzo, ale to bardzo zimno. W zawodach kitesurfingowych było trochę łatwiej, gdyż z latawcem możemy szybko łapać kolejne fale. Zawody surfingowe, gdzie byliśmy zdani jedynie na siłę rąk, to inna historia. Jestem zadowolony, że udało się złapać chociaż te dwie fale. To był bardzo długi i męczący dzień. Mam wrażenie, że jeszcze do końca się nie rozgrzałem.” - relacjonuje Janek Korycki z teamu burn, który ostatecznie zajął 2. miejsce w zawodach Władek Wave Jam i 3. w Polish Surfing Challenge.

Miłośników surfingu w Polsce stale przybywa. Najwytrwalsi stale śledzą prognozy pogody, by nie przegapić żadnej okazji do pływania na Bałtyku. Nawet jeżeli temperatura oscyluje w okolicach 10 stopni Celsjusza.

Więcej o surfingu w Polsce na http://www.surfmag.pl/

O BURN ENERGY DRINK:
Burn energy drink jest marką Coca-Cola Company dostępną w 80 krajach na całym świecie. Czerwona formuła to symbol wewnętrznego ognia napędzającego tych, którzy idą przez życie pozostawiając po sobie ślad. Dzięki uwolnieniu kreatywnej strony swojej natury wychodzą oni poza sztywne granice narzucone przez społeczeństwo.

System Coca-Cola w Polsce reprezentują firmy Coca-Cola Poland Services Spółka z o.o. oraz Coca-Cola HBC Polska. Coca-Cola Poland Services to spółka-córka The Coca-Cola Company, właściciela wiodących marek napojów bezalkoholowych, obecnych w ponad 200 krajach świata. Coca-Cola HBC Polska to oddział Coca-Cola Hellenic Bottling Company, będącej pod względem sprzedaży drugim na świecie rozlewcą napojów The Coca-Cola Company, docierającym do ponad 560 milionów konsumentów. Wśród marek firm dostępnych na naszym rynku figurują: Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola Zero, Cherry Coke, Fanta, Sprite, Lift, Kinley Tonic, napój izotoniczny Powerade, soki, nektary i napoje owocowe Cappy, wody mineralne Kropla Beskidu i Multivita z ujęcia Kropla Minerałów, napoje energetyzujące Burn i Monster Energy oraz herbaty mrożone Nestea. Firmy z systemu Coca-Cola są liderem na polskim rynku napojów bezalkoholowych i zatrudniają 2700 osób. Od 1991 r. firmy te zainwestowały w Polsce ponad 500 milionów dolarów.

Dodatkowych informacji udzielają:

INSPIRED PR