Zrównoważona dieta całej rodziny - lekcja kompromisu

Każda z nas pragnie szczęśliwego dzieciństwa dla swojego dziecka i całej rodziny. Odmawianie przyjemności bywa trudne, a dodatkowo – często kończy się tym, że dziecko podjada „zakazane” produkty za naszymi plecami. Jak nie dać się zwariować i zapewnić swojemu dziecku dietę opartą na równowadze? Bądź pozytywnym wojownikiem Dzieci bardzo nie lubą słyszeć, że czegoś im nie wolno. Zakazany owoc przecież kusi najbardziej! Zamiast tego czego nie powinny

Wybierz się w podróż w czasie. Relacje na żywo z archiwum Coca-Cola na Facebooku

Autor: |

Ted Ryan, dyrektor archiwum Coca-Cola, nieustannie otrzymuje prośby o zorganizowanie wycieczki po jego placówce. Te faktycznie się odbywają, jednak bierze w nich udział nie więcej niż kilka osób i tylko wtedy, kiedy wymagają tego okoliczności. Otwarte wycieczki dla chętnych nie są organizowane ze względu na trudności logistyczne i ograniczony personel. Pasjonatom historii Coca-Cola Ryan doradza zazwyczaj wizytę w muzeum World of Coca-Cola w Atlancie,

Sprite orzeźwia muzyką! Pezet i Małolat mają dla Was specjalny kawałek

Autor: |

Sprite zaprosił do muzycznej współpracy Pezeta i Małolata. Efekt? Najbardziej orzeźwiająca produkcja tego lata! Jeszcze w kwietniu pokazaliśmy Wam spot Sprite z kawałkiem, w którym Pezet i Małolat rapowali do beatu Auera. Wiadomo jednak, że lato wymaga intensywnego orzeźwienia, dlatego w wakacje powstało coś specjalnego: cały teledysk Pezeta i Małolata utrzymany jest w streetowej tonacji rodem z korzeni Sprite. Nic nie gasi pragnienia lepiej niż

Historia orzeźwienia. Te innowacyjne maszyny tworzyły sukces Coca-Cola

Autor: |

Od porcelanowych urn z syropem po nalewak, który poleciał w kosmos. Coca-Cola nieustannie rewolucjonizuje sposób, w jaki przynosi orzeźwienie. Oto kilka urządzeń, które okazały się przełomowe w sprzedaży napojów. Zapraszamy w niezwykłą podróż przez historię Coca-Cola, która odkryje przed Tobą sposoby sprzedaży napojów, jakie firma stosowała od momentu opracowania przez Johna Pembertona tajemnej formuły Coca-Cola. Urny z syropem Począwszy od 1896

Coca-Cola przyniesie orzeźwienie uczestnikom 23. Przystanku Woodstock

Autor: |

Coca-Cola tradycyjnie wspiera najbardziej zakręcony festiwal na świecie. Na początku sierpnia widzimy się na Woodstocku! Tegoroczna, 23. edycja Przystanku Woodstock, trwać będzie od 3 do 5 sierpnia. Festiwal jest hołdem i podziękowaniem za wsparcie, jakie co roku udzielane jest Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy przez setki wolontariuszy i darczyńców, a przy tym ogromną, szaloną muzyczną imprezą. Coca-Cola tradycjnie wspiera ideę największej

Jak prawidłowo nawadniać organizm latem? Pięć zasad, które utrzymają cię w formie

Autor: |

Woda to życie. Szczególnie latem powinniśmy dbać o to, by nasz organizm był nawodniony. Jak to zrobić? Oto pięć zasad, których warto się trzymać. Codziennie podczas zwykłych aktywności tracimy nawet trzy litry wody. Tylko te straty mogą powodować bóle głowy, pogorszenie koncentracji, refleksu i problemy z pamięcią krótkotrwałą. Latem, zwłaszcza podczas upałów, utrata wody z organizmu jest o wiele większa. Jeśli nie będziemy prawidłowo się nawadniać,

Największe puzzle od Coca-Cola. 2000 elementów układanych przez 20 lat

Autor: |

Larry Ruyf zawsze był miłośnikiem puzzli. Jednak kiedy w 1989 roku w jego ręce trafił zestaw przedstawiający półkę pełną pamiątek związanych z Coca-Cola, nic nie było już takie, jak przedtem. Po dwóch tygodniach skrupulatnego sortowania ponad 2 tys. elementów, Ruyf uświadomił sobie, że najtrudniejsza układanka dopiero przed nim. Zwykłe puzzle nie dawały mu bowiem satysfakcji. Postanowił więc odtworzyć scenę przedstawioną w zestawie w swoim pokoju,

Głód na wakacyjnym wyjeździe? Pięć prostych przepisów na letni posiłek

Autor: |

Lato to wolność, przygoda i podróże. A jeśli dopadnie nas głód? Przygotowaliśmy pięć przepisów, które szybko i bez zbędnych komplikacji dadzą Ci energię do działania. Na kulinarne eksperymenty i wyszukane dania możemy sobie pozwolić choćby jesienią, gdy pogoda zachęca do pozostania w domu. Latem lepiej maksymalnie wykorzystać każdą chwilę. Dlatego wśród sprawdzonych przepisów od Jakuba Kuronia wybraliśmy pięć, które są proste, szybkie, a przy tym

Trzy pytania, które pomogą porzucić perfekcjonizm i postawić na siebie

Matki, żony, przyjaciółki, koleżanki z pracy. Każda z nas na co dzień pełni wiele ról, a z każdą z nich wiążą się konkretne oczekiwania. Czy jest sens strać się sprostać im wszystkim naraz?  Psycholog Magdalena Chorzewska prezentuje techniki, dzięki którym nauczysz się  odpuszczać sobie dążenie do bycia idealną, odkrywając to, co naprawdę daje ci szczęście i przyczynia się do rozwoju.  Dlaczego to jest dla ciebie ważne? Zapraszasz

Motywacjo! Gdzie jesteś?

Gdy tylko słońce zaczyna intensywniej świecić wiele z nas obiecuje sobie, że już od jutra rozpocznie intensywne ćwiczenia i zmieni dietę, aby z dumą prezentować idealną wakacyjną figurę. Niestety, w rzeczywistości  jedynie niewielki procent osób, które obległy siłownie i kluby fitness na początku wiosny, dotrwa do lata. Dlaczego? Odpowiedzi na to pytanie należy dopatrywać w niewłaściwej motywacji lub zupełnym jej braku. Idealna sytuacja to taka,

Wyślij

Social Media