Press by Topic

Recyklomaty - nowy wymiar selektywnej zbiórki

W Warszawie na pl. Bankowym i przy ul. Ząbkowskiej stanęły pierwsze recyklomaty do selektywnej zbiórki odpadów opakowaniowych, ufundowane przez Coca-Cola. Każdy, kto odda zużyte opakowania na specjalną aplikację otrzyma eko-punkty, które będzie mógł wymienić na zniżki u Partnerów akcji – w sieci kawiarni Costa Coffee, Multikinie, Teatrze Dramatycznym i Teatrze Capitol. Pilotażowy program powstał we współpracy Coca-Cola z Fundacją Nasza Ziemia i Miastem

Czy plastik może być surowcem a nie odpadem?

Uwaga: ta historia została opublikowana 21 maja 2019 r. w Raconteur. Zobacz tutaj. Walka z rosnącą liczbą odpadów opakowaniowych dzięki założeniom gospodarki o obiegu zamkniętym koncentrującej się na ponownym wykorzystaniu i recyklingu tworzyw sztucznych musi stać się priorytetem. Problem opakowań stanowi wielkie wyzwanie dla ludzkości. Z jednej strony zbyt wiele zużytych opakowań kończy jako śmieci, na wysypiskach i w wodach oceanicznych. Z drugiej

10 faktów dotyczących opakowań Coca-Cola

Opakowanie stanowi bardzo istotny element produktu. Dlatego właśnie Coca-Cola inwestuje w gospodarkę o obiegu zamkniętym, współpracując z ekspertami z zakresu recyklingu, aby ustawicznie optymalizować rozwiązania w zakresie produkowanych opakowań. Priorytet stanowi ograniczenie zużycia materiałów oraz wykorzystanie nowych i alternatywnych surowców umożliwiających poddanie ich późniejszemu recyklingowi. 1. Świat Bez Odpadów W ramach globalnej ambicji

New Coke i Netflix w 3 sezonie serialu Stranger Things zabierają widzów w przeszłość do 1985 roku - pierwsze w historii tego rodzaju partnerstwo

W reklamie kinowej „Stranger Things” w reżyserii Duffer Brothers pojawią się bohaterowie serialu delektujący się New Coke podczas wizyty w kinie. Fani serii Netflixa „Stranger Things” powrócą do „lata, które zmieniło wszystko” w 1985 roku - 3 sezon serialu trafił na platformę 4 lipca. Przypadkowo lato 1985 roku zmieniło wszystko dla Coca-Cola, gdy firma niesławnie zmieniła formułę swojego ulubionego napoju flagowego za sprawą krótkotrwałej premiery

StreetGames na Stamford Bridge: nasz raport z wyjątkowego dnia piłki nożnej

Jermaine Jenas zdecydował się na niezwykły powrót na boisko Oto co stało się, gdy Jermaine Jenas, Jimmy Floyd Hasselbaink i Fara Williams wrócili na boisko, aby zagrać razem z kilkoma niezwykle utalentowanymi młodymi ludźmi ze StreetGames… Love Island 3 - 1 Anglia. Bądźmy szczerzy, to wynik, którego nikt by się nie spodziewał. Ale dokładnie tak się stało, gdy drużyna Jack’a Fowler’a będącego poprzednio w Love Island stanęła ofensywie  kierowana

Równe szanse dla kobiet. Mężczyźni w roli sojuszników

Mężczyźni w roli sojuszników: dyrektor finansowy firmy Coca-Cola John Murphy opowiada o tym, w jaki sposób pracownicy płci męskiej mogą wspierać program równości płci w firmie. Kobiety były dla Johna Murphy’ego autorytetem i inspiracją przez niemal całe życie, począwszy już od dzieciństwa w Irlandii. „Zawsze byłem otoczony silnymi kobietami” - powiedział Murphy, pracujący w Coca-Cola od 31 lat, który w 2018 roku został powołany na stanowisko dyrektora

Niezwykły smak Kropli Délice nagrodzony Superior Taste Award

W ocenie dwustu niezależnych, światowej rangi ekspertów smaku – szefów kuchni oraz sommelierów reprezentujących aż 20 europejskich krajów Kropla Délice zasługuje na prestiżowe wyróżnienie. Przyznawane jest one w konkursie odbywającym się pod egidą Taste Institute z Brukseli. Kropla Délice nagrodzona złotymi gwiazdkami Kropla Délice otrzymała dwie prestiżowe złote gwiazdki, które przyznawane są w ramach 5 kryteriów, do których zaliczają się wygląd,

Nigdy nie jest za późno na zmiany - jak otwierać się na nowe doświadczenia?

Lepiej podążać utartą, bezpieczną ścieżką czy zaryzykować i spróbować czegoś nowego? Czy opłaca się podejmować wyzwania i zmieniać swoje życie? Przebranżowienie – nowe perspektywy i sukcesy Wydawać by się mogło, że czasy, kiedy rozpoczynało się pracę w jednej firmie i żegnało się z nią dopiero w momencie przejścia na emeryturę, już dawno minęły. Dzisiaj nie tylko kilka razy zmienia się swojego pracodawcę, ale często również branżę. Czy

Fanta zaprasza do letniej rywalizacji – w którym mieście w Polsce jest najweselej?

Wakacyjny czas to nie tylko odpoczynek, ale również orzeźwiający smak Fanty i zabawa, która nigdy się nie kończy. Kropelka historii Receptura nieprzemijającego smaku Fanty została opracowana już 80 lat temu, w roku 1940. Co ciekawe, jej pierwotne składniki to serwatka i miąższ jabłek, a później receptura ewoluowała w kierunku smaku, którym cieszymy się do dzisiaj. Do Polski zawitała na początku lat 90-tych XX wieku i od razu została entuzjastycznie

Startuje Coke SSSummer Music Tour – czas na wielkie granie!

Już za kilka dni, 12 lipca rozpocznie się jeden z najsłynniejszych festiwali muzycznych tego lata – Coke SSSummer Music Tour. Do tegorocznej edycji Coca-Cola zaprosiła największe gwiazdy młodego pokolenia. Na scenie wystąpią Natalia Szroeder, Sarsa, Otsochodzi, Smolasty i Holak.   Coke SSSummer Music Tour, to cztery koncerty w czterech miastach Polski. ·       Koncert na otwarcie 12.07 Millenium Hall w Rzeszowie, ·

Social Media

Followers