Press by Topic

Coca-Cola Freestyle: stworzony, aby sprostać zmieniającym się gustom i spersonalizować doświadczenia – przy mniejszej ilości odpadów

Wprowadzona po raz pierwszy w 2009 r. maszyna do napojów Coca-Cola Freestyle®, obsługiwana za pomocą ekranu dotykowego, była zupełnie nową formą dystrybutora typu fontanna na rynku. Oferowała niespotykany do tej pory wachlarz możliwości w przyjaznym, interaktywnym formacie. Dziś rewolucyjna maszyna pomaga marce Coca-Cola oferować więcej rodzajów napojów, w tym nowe smaki, aby sprostać zmieniającym się gustom, przyczynić się do ochrony środowiska

USA: ,,TO NASZA WINA’. POWERADE wprowadza limitowaną edycję kartek z przeprosinami

Marka POWERADE ponownie skoncentrowała swój marketing wokół słowa POWER, odkrywając przed swoimi konsumentami niezamierzone konsekwencje uwalniania ,,powera’’ po wypiciu ich napoju izotonicznego. POWERADE zwraca uwagę na to, że tak ogromna moc może mieć pustoszący wpływ na niczego niespodziewającą się konkurencję. Marka w ramach rekompensaty pomaga sportowcom przepraszać za bycie silniejszym od innych przyjaciół i członków drużyny. Wprawdzie marka

Które odpady mogą być wykorzystane do recyklingu?

Dbanie o środowisko nie zawsze wiąże się ze spektakularnymi akcjami, większość czynności, które można zrobić dla otoczenia, dzieje się w domowym zaciszu. Największy potencjał drzemie w recyklingu, który jest możliwy dzięki segregacji śmieci. Czym jest recykling? Recykling to nic innego jak ponowne wykorzystanie różnego pochodzenia odpadów. Posegregowane odpady można jeszcze raz przetworzyć, by w ten sposób wyprodukować taki sam lub zupełnie inny

PDF czy DOC.? Jaki format CV będzie najlepszy?

Wydawałoby się, że to błahy temat, nad którym nie warto się dłużej zastanawiać. A jednak... jest to sprawa niezwykle istotna. Jeśli zapiszesz CV w odpowiednim formacie i zwrócisz uwagę na kluczowe frazy, twoja aplikacja zyska nie tylko w oczach rekrutera, ale przejdzie weryfikacje komputerową. Weryfikacja komputerowa? Agencje pośrednictwa pracy czy większe korporacje korzystają ze specjalnych systemów, tzw. systemów śledzenia aplikacji. Oznacza to,

Kto zainicjował akcję "Sprzątanie świata" i jaki ma ona wpływ na świadomość ludzi na całym świecie?

Kiedy cała Warszawa utonęła w plakatach z Garym Cooperem na białym tle, symbolicznie prezentującego dobrego szeryfa walczącego ze złem, daleko od nas, bo w Australii, zapoczątkowano akcję „Sprzątanie świata”. Był rok 1989. W Sydney Ian Kiernan, australijski biznesmen i żeglarz  zainicjował wówczas ruch, który z czasem obejmie cały świat. Pierwsze sprzątanie zjednoczyło 40 tys. Australijczyków, którzy postanowili posprzątać tamtejszy port. Sukces

rePETa: to surowce, a nie odpady!

24 sierpnia w Giżycku i Mrągowie odbyła się inauguracja kampanii na rzecz recyklingu „rePETa”, organizowana przez Fundację Nasza Ziemia we współpracy z The Coca-Cola Foundation. Celem wydarzeń było budowanie świadomości na temat segregacji i recyklingu. Ekologiczna ambicja Coca-Cola Jako globalna firma, Coca-Cola od lat podejmuje działania na rzecz ochrony środowiska naturalnego. W tym roku ogłosiliśmy nasz ambitny zamiar „World Without Waste”, według

3 powody dla których drzemka to dobry pomysł

W pracy gonią nas terminy, mamy do wykonania pilne zolecenia, są deadine`y, zebrania, prezentacje. W domu też nie brakuje obowiązków. Musimy być stale pełni energii, by ze wszystkim zdążyć. Jednak czasami dopada nas zmęczenie, powieki powoli opadają, walczymy z sennością, skupiamy się na tym by nie zasnąć. A to błąd. Więcej energii przeznaczamy na walkę z ciężkimi powiekami niż na wykonanie zadań. A wystarczy 10-15 minut drzemki, by naładować baterie. 1.

Pilates to ćwiczenia nie tylko dla początkujących

W 1880 r. w Niemczech urodził się Joseph Pilates twórca „kontrologii”, która dzisiaj jest znana na całym świecie jako ćwiczenia metodą Pilatesa. Historia twórcy nowatorskich ćwiczeń jest niezwykle ciekawa. Już jako dziecko cierpiał on na astmę, reumatyzm i krzywicę. Nie poddał się i był bardzo aktywny fizycznie, zajmował się gimnastyką i kulturystyką. Swoje ciało rozwinął na tyle, że jako 14 latek pozował jako model do rysunków anatomicznych. W 1912

Czy sztuczna inteligencja ochroni nasze środowisko?

Są dwa rodzaje zanieczyszczeń – naturalne i sztuczne. Te pierwsze dotyczą np. eksplozji wulkanicznych. Nie mamy na nie wpływu, ale nawet po wybuchu, kiedy opadnie wulkaniczny pył najbliższe otoczenie zaczyna się odradzać. Gleby powstałe z pyłów i popiołów wulkanicznych są bardzo żyzne i stanowią świetne podłoże pod uprawy.  Zanieczyszczenia sztuczne nie są już tak łaskawe dla środowiska. Degradacja ziemi poprzez zanieczyszczenie jej metalami

Coca-Cola wprowadza na rynek markę AdeZ®, debiutując i wyznaczając trendy w segmencie napojów na bazie roślin

Warszawa, 23 lipca 2018 – Coca-Cola w Polsce rozszerza swoją obecność w sektorze FMCG, wprowadzając innowacyjną markę AdeZ®, nowość rynkową. Premiera gamy autorskich produktów i otwarcie się firmy na nowe kategorie wpisują się w rosnący segment napojów na bazie roślin i konsumencką potrzebę rozszerzania i urozmaicania diety poprzez zwiększenie spożycia produktów roślinnych. Coca-Cola konsekwentnie i systematycznie realizuje strategię Total Beverages

Social Media