Press by Topic

Przez futbol do serc i umysłów. Społeczne inicjatywy Coca-Cola podczas Mistrzostw Świata 2018

Mistrzostwa świata 2018 dobiegły końca. I choć finałowe spotkanie wygrali francuscy piłkarze, Coca-Cola sprawiła, że zwycięzcami poczuły się także miliony kibiców. Jako Oficjalny Partner FIFA, Coca-Cola współtworzyła mistrzostwa wiata w piłce nożnej 2018. Przez cały miesiąc orzeźwiała kibiców, promowała futbol wśród młodzieży i budowała społeczeństwo oparte na otwartości, integracji i zrównoważonym rozwoju. MŚ 2018 w liczbach Ponad 3,5 miliona fanów

47% Polaków znajduje czas na relaks co najmniej raz dziennie

Pomimo rosnącego tempa życia, Polacy potrafią zwolnić i znaleźć czas dla siebie. Blisko połowa z nas ma w ciągu dnia chwilę, którą może poświęcić tylko sobie. Co ciekawe, najczęściej odprężamy się w zaciszu własnego domu (40,1%) – bardzo często w towarzystwie ulubionej muzyki (39,1%). O tym, dlaczego tak ważna jest chwila pauzy i skupienia na swojej osobie, mówimy podczas kolejnej fazy komunikacji marki FUZETEA. Na potrzeby kampanii marki FUZETEA

AdeZ uwalnia moc roślin

Nakarm swój potencjał naszymi nowymi napojami roślinnymi AdeZ. W ramach rozszerzania portfolio naszych napojów dokonujemy w tym miesiącu ważnego kroku naprzód – wprowadzamy do sprzedaży nasze pierwsze napoje roślinne marki AdeZ. To przełomowe wydarzenie dla naszego regionu, gdyż nigdy wcześniej nie oferowaliśmy w ramach naszego asortymentu gamy napojów roślinnych. To dowód naszej determinacji, aby zaspokajać zmieniające się potrzeby i preferencje

Jak nawodnić organizm?

Jak nawodnić organizm? Szczególnie latem jest to bardzo ważne pytanie, bowiem woda to jedna z najważniejszych substancji w naszym ciele, bez której nie jesteśmy w stanie funkcjonować. Warto więc wiedzieć, czym grozi odwodnienie organizmu i ile pić wody, by mu przeciwdziałać. Nawodnienie organizmu to podstawa zdrowia i dobrego samopoczucia. Dobrze znany jest fakt, że woda stanowi nawet 50-60 proc. masy dorosłego człowieka. Najważniejsze jednak, że

Gdzie i jak podejmować pracę na wakacje?

Praca na wakacje to świetny sposób na zarobienie pieniędzy, zdobycie pierwszych zawodowych doświadczeń, a nawet letnią przygodę. Sprawdź, jak i gdzie znaleźć pracę na wakacje Wakacyjna praca jest coraz chętniej wybieranym sposobem na spędzenie jeśli nie całego, to chociaż części wolnego czasu przez młodych ludzi. To właśnie w lipcu i sierpniu, a więc miesiącach laby dla uczniów i studentów, pojawia się najwięcej ofert pod hasłem „praca dodatkowa”.

Domowe ćwiczenia na mięśnie brzucha

Chcesz by marzenie o efektownym „kaloryferze” się ziściło? Aby uzyskać taki efekt, nie trzeba karnetu na siłownię i drogiego sprzętu. Wystarczy dobra dieta, ćwiczenia w domu i nieco wytrwałości. Oto domowe ćwiczenia na mięśnie brzucha. Ćwiczenia na brzuch kojarzą nam się głównie z setkami brzuszków. Tymczasem to popularne ćwiczenie nie jest wcale najlepszym pomysłem na trening brzucha. Mięśnie brzucha są odpowiedzialne za stabilizację naszego ciała

Fajne wakacje? 5 inspiracji na ciekawy wypad z przyjaciółmi

Nie zawsze mamy ochotę na spędzenie tradycyjnych wakacji – z noclegiem w komfortowych warunkach w domku lub apartamencie blisko plaży z możliwością zwiedzania najbliższego miasteczka. Może tym razem chcemy wyjść poza schemat i spędzić wolny czas z przyjaciółmi w sposób nieoczywisty. Może chcemy wyznaczyć sobie konkretny cel, albo wyjechać bez celu, może zależy  nam nie na odpoczynku, ale właśnie chcemy się pozytywnie zmęczyć, odkryć nowe horyzonty.

Kultura zero waste - za co świat pokochał minimalizm?

Prądy oceaniczne występujące w północnej części Oceanu Spokojnego (pomiędzy Kalifornią a Hawajami) utworzyły tzw. Wielką Pacyficzną Plamę Śmieci. Druga znajduje się pomiędzy Hawajami a Japonią. Ta pierwsza ma aż 1,6 mln km2, składają się na nią w 99,9% tworzywa sztuczne, które rozkładają się częściowo, rozpadając się na śmiertelny dla flory i fauny pył. Można by rzec, że powstał on w wyniku trwającego przez dekady nie ustającego do dziś nurtu, który

Rozwój osobisty: jak wykorzystać wakacje, aby nauczyć się czego nowego?

Dla większości urlopowiczów wolne dni nad morzem, jeziorem czy w górach to czas absolutnego, niczym nie zmąconego relaksu. Chcemy zapomnieć na tydzień lub dwa o sprawach związanych z pracą, codziennych obowiązkach, goniących terminach, uciążliwych klientach. Chcemy spędzić czas bez deadline`ów, ASAPów, feedback`ów czy briefów. Snujemy marzenia o tym, by przez chwilę nie gonić technologicznych nowinek, nie uczyć się nowych CMS`ów, CMR`ów, systemów

Trening mentalny - na czym polega i do czego może Ci się przydać?

Spotykając się po raz pierwszy z pojęciem trening mentalny, można odnieść wrażenie, że będzie się on odnosił do wielu aspektów życia, zarówno zawodowego jak i prywatnego. Sam termin nie odnosi się przecież bezpośrednio ani do sportu, ani do biznesu. Tymczasem strony wyszukiwania szybko zweryfikują nasze wyobrażenie. Pierwsze wyniki wskazują zdecydowanie na zastosowanie treningu mentalnego w sporcie. Czy jednak nie jest to wówczas olbrzymie ograniczenie

Social Media

Followers