Press by Topic

Puchar Świata FIFA odwiedzi 50 krajów razem z Coca-Cola

FIFA World Cup Trophy Tour organizowana wraz z Coca-Cola to niepowtarzalna szansa, by na własne oczy zobaczyć piłkarski Puchar Świata. Najsłynniejsze trofeum futbolu odwiedzi ponad 50 krajów w drodze na Mistrzostwa Świata 2018. Puchar Świata jest najsłynniejszym i najcenniejszym futbolowym trofeum. Na co dzień można go zobaczyć jedynie w FIFA World Football Museum w Zurychu. Atmosfera wielkiego sportowego święta, jakim są Mistrzostwa Świata FIFA

Coca-Cola gotowa na piłkarskie Mistrzostwa Świata FIFA 2018

Rusza kampania „Gotowi na emocje” przed rozpoczynającym się w czerwcu mundialem. Coca-Cola jest oficjalnym partnerem Mistrzostw Świata FIFA 2018. Z okazji tegorocznych Mistrzostw Coca-Cola we współpracy z agencją McCann przygotowała spot reklamowy, który oddaje nastroje kibiców, od radości z sukcesów, aż po gorzki smak porażki. W spocie widzimy odprawę w fabryce Coca-Cola, podczas której pracownicy sprawdzają gotowość marki do współdzielenia emocji

Jak Coca - Cola podbija rynek e-commerce za oceanem?

Jako nastolatek John Carroll pracował w lokalnym supermarkecie w Miami, pakując artykuły spożywcze. Trzydzieści lat później zajmuje się internetowymi zakupami, wprowadzając Coca-Cola North America na szybko rozwijający się rynek e-commerce. „To bez wątpienia największa rewolucja w handlu, jaką widzieliśmy w ostatnich 50 latach” - mówi Carroll. „Świat handlu tradycyjnego i prowadzonego w internecie przenikają się. Wielcy detaliści kupują mniejsze,

Za co mieszkańcy miast pokochali hale z jedzeniem?

Synonimem świetnego jedzenia stają się hale targowe. To tutaj szybko i bez właściwego restauracjom rytuału można zjeść najwyższej jakości posiłki, od burgerów przez dania orientalne po francuskie croissanty. Hale targowe, w których można smacznie zjeść, ale i zaopatrzyć się w najwyższej jakości produkty żywnościowe, to europejska tradycja. Legendą jest Boqueria w Barcelonie, ale i hale w Paryżu, Londynie, Budapeszcie czy nawet w Rydze. Także w Polsce

„Potrzebowaliśmy wielkiej idei”. Niezwykła historia powstania dietetycznej Coca-Cola

Latem 1980 roku Jack Carew, menedżer ds. planowania w Coca-Cola, stanął na czele projektu, o którym w firmie mówiło się od dwudziestu lat, ale który jak dotąd nie doszedł do skutku. Chodziło o stworzenie dietetycznej wersji Coca-Cola. Wcześniej rozszerzenie znaku towarowego Coca-Cola na inne marki było nie do pomyślenia. Ale czasy się zmieniły. Konsumenci napojów skłaniali się ku nisko- i bezkalorycznym markom, a firma w USA borykała się z inflacją

Oczyszczanie organizmu po zimie

Pod koniec zimy wielu z nas może odczuwać spore zmęczenie. Możemy odczuwać ospałość, brak energii, niechęć do podejmowania inicjatywy, trudności w koncentracji. Skąd biorą się takie, a nie inne zachowania? Zimą nasza kondycja spada, brakuje nam także witaminy D, spowalnia się metabolizm, a organizm nie radzi sobie z niezbyt aktywnym stylem życia. By móc poczuć się lepiej i pozbyć się zbędnych zanieczyszczeń, należy przeprowadzić „oczyszczenie” organizmu.

Streching dla początkujących

Podchodząc do ćwiczeń, czasami od razu chcemy wejść w rytm treningu. Bez rozciągania, rozgrzewki wskakujemy na bieżnię, rowerek na siłowni czy też od razu ruszamy mocnym tempem, rozpoczynając bieg. To błąd. Wprowadzenie do właściwych ćwiczeń jest niezwykle ważne, w innym wypadku można narazić organizm na kontuzję. Nie bez powodu każdy profesjonalny sportowiec przed przystąpieniem do zawodów chociaż lekko rozgrzeje i rozciągnie mięśnie. Stretching

5 rzeczy, których zapragniesz z nadejściem wiosny

Kalendarzowa wiosna przypada tradycyjnie na 21 marca. Mamy jednak tendencje do tego, by wypatrywać jej nie wtedy, kiedy się zaczyna, ale już dużo wcześniej. Z utęsknieniem czekamy na pierwsze oznaki wiosny. Sprawdzamy czy pojawiły się bazie, czy pąki kwiatów pojawiły się już na krzewach i drzewach, a wielu z nas co rano zerka za okno z nadzieją, że po zimie nie ma już śladu. Tak czy siak wiosna działa nam na wyobraźnię, dodaje chęci do życia, a gdy

Marzysz o pasjonującej pracy? Zacznij od dobrego CV

Kariera zawodowa wiąże się ze zmianami. Zmieniamy pracę, bo chcemy iść dalej, więcej zarabiać, poznać inne środowisko pracy, bo brakuje nam wyzwań, pasji, możliwość rozwoju, etc. Od czego zacząć, co zrobić, by posiadane umiejętności i doświadczenie szybko dotarły do firm, w których chcesz pracować, by działy HR od razu wychwyciły, że znasz się na marketingu, że świetnie poruszasz się w świecie e-commerce, że masz kompetencje do pracy na oferowanym

Co to są ćwiczenia cardio i kto powinien je uprawiać?

Coraz więcej osób prowadzi aktywny tryb życia. Na parkowych i miejskich ścieżkach spotyka się biegaczy, rowerzystów, rolkarzy czy osoby jeżdżące na deskorolce. Stale przybywa osób, które pragną poprawić swoją sylwetkę, spalić nieco tłuszczu i najzwyczajniej poczuć się lepiej po wysiłku fizycznym. Jeśli zależy nam na jak najlepszych efektach, warto przemyśleć czy nie skusić się na nieco bardziej zorganizowany trening. Bardzo efektywnym w walce ze

Social Media

Followers