Press by Topic

Jak zostać Top Employer ? Coca-Cola wyróżniona uznanym certyfikatem dla pracodawców

Coca-Cola Poland Services jednym z najlepszych pracodawców w Polsce według Top Employers Institute! Firma została uhonorowana certyfikatem Top Employer Polska 2019, który stanowi potwierdzenie zachowywania najwyższych  standardów w zakresie realizowania polityki zatrudnienia, przestrzegania praw pracowniczych oraz organizowania warunków pracy dla zatrudnionych osób. Certyfikat przyznawany jest na podstawie badań realizowanych przez Top Employers

Coca-Cola w rękach artysty - mural Młodożeńca

Niemal w sercu miasta, w przestrzeni, w której toczy się życie, w zgiełku, pośród sylwetek mieszkańców przemierzających centrum, na warszawskiej Pradze zagościła Coca-Cola, ale nie do picia, tylko do popatrzenia. Można oderwać się od szarej rzeczywistości, karmiąc oczy barwnym muralem, który przy ulicy Targowej 15 wykonał Piotr Młodożeniec - światowej sławy artysta. Nie pozwala przejść obok siebie obojętnie będący elementem kampanii „Ikona powraca”

A gdyby plastik nie był odpadem? Coca-Cola podsumowuje rok wdrażania globalnej ambicji World Without Waste

Warszawa, styczeń 2019 r. – Równo rok temu Coca-Cola zainaugurowała swoją globalną ambicję World Without Waste, w ramach której zobowiązała się do 2030 roku uzyskać 100 proc. zbiórki i recyklingu tylu opakowań, ile trafia od firmy na rynek. World Without Waste – Świat bez Odpadów – to kompleksowa wizja firm systemu CC, na którą składają się 2 niezwykle ważne elementy: zbiórka i recykling oraz ustanowienie nowego standardu opakowań na całym świecie,

Ikona powraca!

Ikona powraca, czyli ponadczasowy duet w reklamie ponadczasowego napoju Najnowszą kampanię Coca-Cola firmuje mistrzowski tandem - Fronczewski i ReZi, którzy udowadniają, że kultowy smak Coca-Cola łączy pokolenia i niezmiennie zajmuje czołowe miejsce wśród innych napojów dostępnych na rynku. Nowy spot reklamowy Coca-Cola (do obejrzenia pod tym artykułem) nawiązuje do niezwykłego charakteru tego znanego na całym świecie brandu, który łączy pokolenia.

Raport na temat wartości kalorycznej napojów: Społeczności uczestniczące w projekcie ograniczyły spożycie kalorii w 2017 roku

Konsumenci w ramach pięciu badanych społeczności w Ameryce spożywają mniej kalorii zawartych w napojach. Ten sukces udało się osiągnąć dzięki krajowemu partnerstwu pomiędzy Sojuszem na rzecz Zdrowszego Pokolenia, Amerykańskim Zrzeszeniem ds. Napojów, The Coca-Cola Company, Keurig Dr Pepper i PepsiCo. Współpraca w ramach The Beverage Calories Initiative - BCI została uruchomiona w 2014 roku w celu redukcji spożywanych przez amerykańskich konsumentów

Plotka: Wiadomości e-mail lub witryny internetowe zawierające pytanie "Wybierasz Coca-Colę czy Pepsi?

Wiadomości e-mail oraz odsyłacze do stron internetowych zawierających pytanie "Wybierasz Coca-Colę czy Pepsi?" mają swoje źródło w kilku kampaniach i są rozpowszechniane w Internecie. Zawierają one prośbę do uczestników, aby wypełnili ankiety dotyczące ich preferencji produktowych. W zamian za podanie danych osobowych w ankiecie obiecują dodatkowo przyznanie nagród w postaci produktów, gotówki, itp. Fakt Niestety, są to przykłady typowych

Plotka: Oferty pracy w Coca-Cola publikowane w sieci

Jedyne miejsce gdzie znajdziesz oferty pracy w Coca Cola to nasza zakładka kariera na tej stronie oraz strona z ofertami pracy Coca Cola HBC! Dowiedzieliśmy się o istnieniu e-maili i ogłoszeń internetowych zawierających oferty pracy publikowane rzekomo przez firmy systemu Coca-Cola. Oto przykłady:  wiadomości e-mail lub witryny internetowe oferujące pracę osobom pragnącym zarabiać pieniądze w imieniu Coca-Cola w ramach akcji charytatywnych

Plotka: Fałszywe wiadomości zawierające "przerażające" filmy o Coca-Cola

Wiadomości zamieszczane na Facebooku i Twitterze informują użytkowników o zawartych w nich linkach do rzekomo "szokujących" filmów o "prawdziwym obliczu" Coca-Cola. Fakt W rzeczywistości jednak takie filmy nie istnieją. Użytkownicy usiłujący odtworzyć film proszeni są o udostępnienie linków i wypełnienie ankiet wymagających podania danych osobowych. Działanie tego typu to także tzw. „phishing”, czyli próba wyłudzenia poufnych

Powiadomienia o wygranej

Powiadomienia o wygranej, zawierające hasła „Główna wygrana Coca-Coli”, „Nagroda Coca-Coli”, "Powiadomienie o zdobyciu nagrody pieniężnej" lub "Powiadomienie o wygranej w loterii/losowaniu promocyjnym Coca-Coli". Fakt Dowiedzieliśmy się o istnieniu wiadomości tekstowych, e-maili i listów rozsyłanych do różnych adresatów i powiadamiających ich o wygraniu w loterii lub innym konkursie nagrody pieniężnej ufundowanej przez firmę

Owsianka na mleku czy na wodzie?

Niepozorna owsianka ma status jednego z najbardziej wartościowych dań. Dostarcza do organizmu dużo energii, a przy tym ma właściwości sprzyjające utracie wagi. Choć od jakiegoś czasu moda na owsiankę rośnie w siłę, to jeszcze znajdzie się liczne grono osób, które nie jest przekonane do zalet tej potrawy. Dotyczy to zarówno zalet zdrowotnych, jak i tych smakowych, niezależnie od tego czy będzie przygotowana na wodzie czy na mleku. Przyjrzyjmy się

Social Media

Followers