Press by Topic

Coca-Cola w ścisłej czołówce firm odpowiedzialnych społecznie

System Coca-Cola w Polsce zaprezentował swoje programy w 17-tej edycji Raportu „Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki”. Tegoroczna edycja Raportu zgromadziła 1549 praktyk zgłoszonych przez 229 firm w siedmiu kategoriach: Ład organizacyjny Prawa człowieka Praktyki z zakresu pracy Środowisko Uczciwe praktyki operacyjne Zagadnienia konsumenckie Zaangażowanie społeczne i rozwój społeczności lokalnej Coca-Cola HBC Polska oraz Coca-Cola Poland

Bez słodzenia - soczysta FUZETEA Marakuja eksploduje smakiem

Nowy, orzeźwiający eliksir doskonale sprawdzi się w upalne, słoneczne dni nadchodzące wielkimi krokami. Herbata i marakuja to połączenie, które nie tylko będzie gasić pragnienie, ale jednocześnie orzeźwi umysł mocą dobroczynnych herbacianych właściwości. Najnowsza wersja FUZETEA herbata i marakuja kusi nie tylko smakiem. Kolejna propozycja bogatego portfolio Coca-Cola w wariancie zero cukru stanowi odpowiedź firmy na realizację podjętego przez nią

Brzoskwiniowy smak wiosny w wydaniu Coca-Cola

Coca-Cola zaskakuje po raz kolejny. W ślad za smakiem limonkowym i wiśniowym miłośnicy tego kultowego już napoju będą mogli sięgnąć po kolejną propozycję, tym razem napełniając szklanki Coca-Colą o smaku soczystej brzoskwini. W marcu tego roku rodzina napojów Coca-Cola powiększyła się o wersję Coca-Cola Peach, która stanowi kontynuację podróży do krainy nowych smaków, rozpoczętą już w styczniu. Polska jest jednym z pierwszych europejskich krajów,

Jak dbamy o zasoby wodne świata?

Woda jest niezbędna do życia, bezcenna dla natury oraz naszej działalności. Jest to główny składnik większości naszych napojów, kluczowy dla naszych procesów produkcyjnych i niezbędny dla upraw, na których bazujemy. Dlatego dzisiaj, podczas Światowego Dnia Wody, koncentrujemy się na znaczeniu słodkiej wody i na tym, co robimy jako firma, aby chronić ten cenny zasób naturalny. W Coca-Cola nasze cele w zakresie zarządzania wodą skupiają się na zmniejszeniu

Street Workout – plan treningowy dla ćwiczeń na powietrzu

Street workout to aktywność fizyczna na świeżym powietrzu, wykorzystująca elementy architektury miejskiej do treningu. Ćwiczenia stosowane w street workoutcie oparte są na kalistenice. Kalistenika to typ ćwiczeń, gdzie podczas treningu wykorzystujemy masę własnego ciała. Jednymi z najbardziej znanych tego typu aktywności są: pompki, przysiady, brzuszki, podciąganie. W pierwszej chwili mogłoby się wydawać, że to nic nowego, a jednak ideą street workoutu

Zdrowe przekąski na bazie napojów roślinnych AdeZ

Kuchnia roślinna robi coraz większą karierę. Jej główna zasada, to wykluczenie z jadłospisu mięsa, nabiału, jaj i wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego. Potrawy kuchni wegańskiej potrafią zaskoczyć, a co najważniejsze są nie tylko zdrowe, ale również smaczne. Jak sama nazwa wskazuje dieta roślinna opiera się na warzywach i owocach, nierzadko w zaskakującym i niekonwencjonalnym wydaniu. Często warzywa odpowiednio przyrządzone stają się podstawą

Jak wykonywać ćwiczenia oddechowe?

Ćwiczenia oddechowe, właściwy wdech i wydech - czy rzeczywiście mają przełożenie na poprawę naszego samopoczucia? Czy oddychanie, tak naturalne w swojej istocie, jest czynnością, nad którą powinniśmy pracować? Ćwiczenia oddechowe – na czym polegają? Ćwiczenia oddechowe, to najprościej mówiąc serie wdechów i wydechów wykonywane wg ustalonego wzoru oddechowego i w zaleconej pozycji ciała. Istotą jest świadomość oddechu. Niezwykle ważny jest wspomniany

5 sposobów na wiosenne przesilenie

Wszyscy czekamy z utęsknieniem na wiosnę. Po długiej, mroźnej zimie wypatrujemy nadejścia słonecznej i rześkiej pory roku – synonimu życia i odnowy. Jednak paradoksalnie im bliżej upragnionej wiosny, tym my czujemy się gorzej. Dopada nas apatia, zmęczenie, wieczne niedospanie. Doświadczamy osłabienia, trudniej o koncentrację. Odczuwamy całkowity odpływ energii, a wiosna za pasem. Co zatem zrobić, żeby w mig postawić się na równe nogi i z uśmiechem

Społeczeństwo przyszłości! Poznajcie śmiałków, którzy dokonują zmian